Esküvő külföldön, a tökéletes megoldás!

esküvő külföldön árak információk
esküvő külföldön

Esküvő Cipruson

Miért házasodjatok Cipruson?

Álomesküvő Cipruson, a szerelem szigetén!

Cipruson gyönyörű helyszíneken, többféle módon lehet házasodni. A polgári esküvőn belül többféle esküvőtípus lehetséges: van az alap, városházán tartandó esküvő, ezt egy szépen feldíszített teremben tartják, ez van a legkedvezőbb árban. Picit drágább a városháza által kijelölt tengerparti helyszín, ami közterületen van, de két méterre a gyönyörű tengertől. Ezen kívül lehetséges engedéllyel rendelkező négy-ötcsillagos szállodák szépen feldíszített gazebo sátraiban házasodni, ahol pezsgő, torta, bevonuló zene, díszítés mind a szálloda ajándéka. Mindegyik helyszínen több esküvőt is szerveztem már, így képeket szívesen küldök ajánlatkérés esetén. Igény esetén különleges helyszínen is lehet esküvőt tartani, mint pl. múzeum, kápolna, stb. Hivatalos egyházi esküvő is lehetséges, de sokkal több ügyintézés és pénz, mint a polgári.
Szimbolikus esküvőre is van lehetőség, vagy fogadalom megerősítésére, ez tetszőleges helyszínen történik.

A legenda szerint Ciprus partjainál emelkedett ki a tenger habjaiból Aphrodite, a szerelem istennője, így joggal nevezik Ciprust a szerelem szigetének. Megfelelőbb hely nem is létezik életetek legcsodálatosabb pillanatának megörökítésére és a boldogító IGEN kimondására!
Ha Ti pont a vendégsereg és az esküvő bonyodalmától szeretnétek megkímélni magatokat, Ciprus erre tökéletes helyszín.
Megszervezek Nektek egy egyszerű, mégis igazán emlékezetes hivatalos polgári esküvőt, hiszen ez a gyönyörű sziget maga is varázslatos helyszínt biztosít egy örök és feledhetetlen élményre. Az esküvõt követően kezdődhet a nászút!

Ebben segítenék én Nektek:

  • Gyors ügyintézést biztosítok.
  • Elfogadható árak mind a szállást, mind az esküvői költségeit illetően.
  • Sok-sok elégedett pár esküvőjét szerveztem már külföldön.

További részletekért hívjatok, írjatok!

Pintér Zsófia
Utazási irodavezető, esküvőszervező
info@eskuvokulfoldon.com
06-30-2973482

Szükséges dokumentumok

  • Érkezés után még legalább 6 hónapig érvényes útlevél.
  • Születési anyakönyvi kivonat.
  • A hazai közigazgatási hivatal igazolása arról, hogy házasságkötéseteknek törvényes akadálya nincs (angol nyelvű hiteles fordításban).
  • Apostil pecsét.

Hogyan zajlik egy esküvő?

Tökéletes esküvő

Írta: Eskuvoimagazin.hu

Képzelj el egy kellemes nyári napot, egy gyönyörű szigetet, a kéklő tengert, és mindezt az esküvőd helyszíneként. Nem hangzik rosszul, ugye? Sokan ábrándoznak arról, hogy az esküvőjüket egy ilyen romantikus helyen kellene tartani. Míg többeknél ez tényleg csak álom marad, addig Kozma Viktóriának és Talabér Gábornak teljesült a vágya. Cipruson mondták ki a boldogító igent. De hogy hogyan is zajlott, most elmesélik.

Honnan jött az ötlet, hogy Cipruson tartsátok meg az esküvőt?

Egyikünk sem szereti a nagy felhajtást, és a barátaink is azt mesélték, hogy végigizgulták az egészet esküvőt. Sokat aggódtak amiatt, hogy minden rendben menjen és a násznép is jól érezze magát, no meg persze a költségvetésbe is beleférjenek. Szerettük volna, ha ez a nap csak a miénk, rólunk szól, és jól érezzük magunkat különösebb felhajtás nélkül. Ez szerencsére sikerült is. Itthon nem is mondtuk el senkinek, a családunk is úgy tudta, hogy "csak" nyaralni megyünk. Két barátunkat avattuk be a tervbe, így a titoktartás volt a legnehezebb az egész szervezés során. De nem bántuk meg, és senki sem sértődött meg miatta.

Egyedül szerveztétek meg, vagy segítséget kértetek?

Az egyik utazási iroda lelkes ügyintézője, Pintér Zsófi volt mindenben a segítségünkre, melyet ezúton is köszönünk neki. Zsófi nélkül nem lett volna ilyen zökkenőmentes a szervezés és ilyen tökéletes a Nagy Napunk. Az előkészületekkel kapcsolatos teendőket teljes mértékben levette a vállunkról. Ő volt egy személyben a szervezőnk, fotósunk, sofőrünk és nagy megtiszteltetésre az én tanúm is. A férjem tanúja pedig a ciprusi anyakönyvvezető volt.

Meddig terveztétek a nagy napot?

Körülbelül 5-6 hónapig. Amikor elhatároztuk, hogy így szeretnénk összeházasodni, az tartott nagyon sokáig, míg megtaláltuk azt az irodát, amelyik segíthet nekünk ebben, viszonylag elfogadható áron. Hiszen eleinte nem tudtuk, hogy egyáltalán lehet-e ilyen formába házasságot kötni. Karibi esküvőkről lehet hallani, viszont mi Európán belül szerettünk volna maradni. Külön öröm volt számunkra, hogy görög területen sikerült megszervezni az esküvőt. Ahogy már említettük, a szervezés oroszlánrésze inkább Zsófira maradt. Nekünk csak szállodát és időpontot kellett választanunk, no meg a gyűrűket, ruhákat megvennünk. Érdemes hamarabb elkezdeni a szervezést, hogy a papírokat időben be lehessen szerezni, de úgy gondolom, hogy ha az elhatározás megvan, és a szervező is, akkor 2-3 hónap alatt is véghez lehet vinni.

Szükségetek volt valami engedélyre, hogy ott köthessetek házasságot?

Igen, mielőtt kimentünk volna szükségünk volt több papírra, melyet az utazási iroda továbbított az illetékeseknek e-mailben, nekünk pedig az eredeti papírokat magunkkal kellett vinni. Ezek a következők voltak: mindkettőnk születési anyakönyvi kivonata ahhoz, hogy megkaphassuk a házassági engedélyt az anyakönyvi hivataltól. Ezek után pedig az engedélyt angolra kellett fordíttatni. (Amennyiben az anyakönyvi kivonatok frissek, azok már több nyelven írottak, így nem szükséges fordíttatni). Ezen papírok beszerzése nem bonyolult és nem is túlzottan időigényes, általánosságban megvan 1-2 hónap alatt. Itthon pedig ugyanez a menet. Visszafordíttatjuk magyarra a kinti papírt és a hivatalban bejegyzik a házasságot. Végül pedig megkapjuk a magyar házassági kivonatot. Most éppen erre várunk.

Hány nappal az esküvő előtt érkeztetek Ciprusra, hogy mindent el tudjatok intézni?

Az intézkedés miatt nem volt szükség arra, hogy előbb utazzunk, inkább csak a ciprusi törvények miatt. Ugyanis az ottani törvények értelmében az esküvő előtt 3 nappal a párnak már abban a városban kell tartózkodnia, ahol a házasságot kötik. Mivel mi csütörtökön házasodtunk össze bőven elég volt, hogy szombaton érkezzünk oda. Így töltöttünk egy hetet ezen a csodálatos szigeten.

A szabad ég alatt adtak össze titeket, vagy templomban?

Egyik helyszínen sem. Házasságkötő teremben adtak össze minket, amely egy tengerparti városkában volt. Sajnos Cipruson -de úgy tudom egész Európában- nem lehet közvetlenül tengerparton házasodni, csak hivatalban vagy hotelben (ahol ezt engedélyezik). A hivatalban a házasságkötő terem viszont nagyon barátságos és szép volt.

Milyen volt a szertartás menete?

Az esküvő előtti napon bementünk "regisztrálni", ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy leadtuk a papírjainkat és a tanúk adatait, valamint kitöltöttük a nyomtatványukat. Ez utóbbi kitöltésére itthon is van mód, mi is megkaptuk e-mailben. Kézhez kaptuk a szertartás teljes angol nyelvű szövegét (amit az anyakönyvvezető mondott, és azt, amit nekünk kellett) majd megnéztük az esküvő helyszínét. Lehetett zenét is választani, amit a szertartás alatt szeretnénk hallani, illetve bevonuló zenét. Másnap pedig az előre leegyeztetett időpontban összeházasodtunk.

Milyen ruhában esküdtetek?

A menyasszonyi ruhát egy alkalmi ruha üzletben vettük Budapesten a barátnőmmel, hiszen a babona az babona, a jövendőbeli férjem csak az esküvő napján láthatott meg a ruhámban. A vőlegényruha pedig hosszú ujjú vászon ing és fehér vászon nadrág volt. Figyelembe vettük, hogy meleg lesz, és hogy nem szokványos helyen esküszünk, így törekedtünk az összhangra és a kényelemre.

Ha volt dekoráció, honnan szereztétek be a kellékeket?

Szerencsénkre a hivatal nagyon szépen volt dekorálva, így azzal nem is kellett foglalkoznunk, a fényképek helyszínei -melyeket Zsófi javasolt)- pedig magunkban is gyönyörűek voltak. Egy-két dologgal kellett csak foglalkoznunk. A gyűrűpárna helyett valami különlegesebbet szerettünk volna. Először arra gondoltunk, hogy egy kagylót teleöntünk homokkal és rátesszük a gyűrűket. Meg is vettük a kagylót egy helyi üzletben, és vettünk szuvenírnek egy koralt is. Mint az az esküvő napján kiderült, a kagylós variáció nem tetszett nekünk, kipróbáltuk, hogyan mutatna a korallon. És végül ez lett az igazi megoldás, és mint utóbb bebizonyosodott mindenkinek nagyon tetszett az ötlet.

Hogyan képzeljük el az esküvőtöket?

2009. szeptember 10-én 11:30 órakor kötöttük össze az életünket, Ciprus szigetén, Agia Napa városában. A nap menete a következőképpen zajlott. Reggeli után a párom lement még egyet úszni, miközben én készülődtem. Az indulás előtt ő előrement míg én a ruhámat felvettem, a szálloda halljába pedig már várt minket Zsófi és elindultunk a hivatalba. Út közben felvettük a virágosnál a csokromat. Felmentünk a házasságkötő terembe, miközben Zsófi egyeztetett a hivatalnokokkal, majd elindította a zenénket és fotózkodtunk kicsit, míg megérkezett az anyakönyvvezető. Ő elkezdte mondani a szövegét, majd Gábor is elmondta az övét, végül pedig Én. Egymás ujjára húztuk a gyűrűket és következett a hitvesi csók. Aláírtuk a papírokat és már hivatalosan is egy párrá váltunk. Megvártunk még egy másik magyar párt, megnéztük az ő házasságkötésüket is és elindultunk fényképezkedni. Délután már férjként és feleségként úszkáltunk a tengerben. A kettesben töltött vacsora után még megkoronáztuk az estét egy pohár koktéllal, majd az erkélünkön pezsgő kíséretében néztük a tengert és a csillagokat... Tökéletes nap volt.

Ciprusról

Ciprus a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete Szicília és Szardínia után. Aphrodite, a szépség és szerelem istennője a legenda szerint itt lépett ki a tenger habjaiból. A táj rendkívül sokszínű, a sziget április és május hónapban virágba borul. A múzeumok, a kulturális örökség, a kolostorok, az ókori görög emlékek, évi 340 napsütéses nap, és a türkizkék tenger a legnagyobb vonzereje Ciprusnak. Szórakozás, sportolási lehetőség, kirándulás, a híres ciprusi vendégszeretet a garancia a kellemes pihenésre.

Fontosabb adatok, tudnivalók

Ciprus (a megszállt területek nélkül) 2004. május 1. óta az Európai Unió tagja. Cipruson az éghajlat jellegzetesen mediterrán: meglehetősen meleg és száraz, csapadék főleg november és március között, olykor villámlással, mennydörgéssel kísért zivatarok formájában esik. Havazás csak a hegyekben fordul elő, a tengerparti övezetben sosem fagy. Az enyhe tél általában március-áprilisban gyorsan csap át a nyárba. A Troodoszon a magasabb területeken az éghajlat kontinentális.

Területe

9250 km2 (33% törökök által lakott terület)

Népesség

788 457 fő (2007-es népszámlálási adatok)

Vallás

Ciprus összlakosságának mintegy 78%-a görög-ortodox keresztény, míg 18% muszlim vallású. A vallási határok azonban a belső határ mentén élesen elválnak egymástól, az északi rész szinte teljesen mohamedán, míg a déli részen szinte kizárólag keresztények élnek. A nyelvi megoszlás a vallásihoz hasonló, a vallási hovatartozás a nemzeti hovatartozást is determinálja.

Politikai és gazdasági stabilitás

A ciprusi gazdaság legmeghatározóbb eleme a szolgáltató szektor, ez adja a GDP háromnegyedét. Ezen belül főként az idegenforgalom és a pénzügyi szektor számottevő. A szigetre évente több mint kétmillió turista látogat, azaz a lakosság közel háromszorosa. A pénzügyi szektor fő vonzerejét az off-shore vállalati tevékenység adja: közel ötvenezer bejegyzett off-shore cég létezik az országban.

A turizmus fejlődése

Az 1960-as függetlenné válás és az 1974-es polgárháború után indult fejlődésnek az addig viszonylag zárt Ciprus turizmusa. A roppantul kedvező időjárási viszonyok, a jó közbiztonság, a gazdag kulturális örökség és az angolul beszélő szigetlakók nagy száma miatt az idegenforgalom a '80-as években robbanásszerű fejlődésnek indult.

Beutazási szabályok

Magyar állampolgárnak személyi igazolvány, vagy a beutazástól minimum 6 hónapig érvényes útlevél, gyermekeknek a kiutazáshoz útlevél szükséges. Amennyiben nem utazik mindkét szülő a gyerekkel, a másik szülő írásos hozzájárulása szükséges, hogy a gyermek elhagyhatja az országot.

Fizetőeszköz

Euró. Bankkártyát szinte mindenütt lehet használni, és sok ATM automata is van.

Boltok nyitva tartása

13:00-16:00 óráig szieszta van, valamint szerdán és szombaton délután az üzletek csak 14:00 óráig tartanak nyitva. Vasárnap minden zárva, kivéve az üdülőterületeken levő üzleteket.

Időeltolódás

+1 óra.

Telefonhívás

Hívás Magyarországra: 00-36, ezután tárcsázva a mobil előhívószámot (30, 20, 70), vagy a budapesti vonalas számnál az 1-es számot.

Borravaló

Hasonló, mint Magyarországon, kb. 10%.

Tömegközlekedés

A távolsági buszok nem érintik a látványosságokat, így az autóbérlést, vagy a fakultatív, magyar nyelvű kirándulásokat javasoljuk.

Taxi

Iránytaxi/Service taxi (4-7 személyes) jár a nagyobb városok között (Nicosia, Limassol, Larnaca, Paphos), a tarifa változó.

Áram

220 Volt, adapter szükséges, melyet kölcsönözni lehet a szállodákban vagy megvásárolni a szupermarketekben.

Árak

Az árakat egyéni igényeknek megfelelően alakítjuk, így kérlek, küldjél egy e-mail-t!

Ajánlatkérés