Esküvő külföldön, a tökéletes megoldás!

esküvő külföldön árak információk
esküvő külföldön

Esküvő Görögországban

Miért házasodjatok Görögországban?

Esküvő Szantorinin, Mykonoson.

Legtöbben, akik egyszer eljutnak Görögországba, megkedvelik, és szívesen ismét elmennek. Miért ne pont az esküvő legyen az alkalom?

Amiért érdemes Görögországba utazni:

 • Könnyű eljutni Görögországba akár autóval, busszal, fapados járattal vagy hagyományos repülőjárattal.
 • Jó áron lehet szállást foglalni
 • Kellemes a klímája, a tenger és a levegő hőmérséklete

Az esküvő és a nászút minden pillanata, apró részlete gondos előkészítést, tervezést igényel, a lehetőségek teljes mértékben a Ti igényeitek szerint alakíthatóak, ebben segítenék én Nektek:

 • Gyors ügyintézést biztosítok.
 • Elfogadható árak mind a szállást, mind az esküvői költségeit illetően.
 • Sok-sok elégedett pár esküvőjét szerveztem már külföldön.

További részletekért hívjatok, írjatok!

Pintér Zsófia
Utazási irodavezető, esküvőszervező
info@eskuvokulfoldon.com
06-30-2973482

Szükséges dokumentumok

 • Születési anyakönyvi kivonat, 6 hónapnál nem régebbi, három nyelvű.
 • Utazástól számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél.
 • Tanúsítvány (családi állapot igazolása, és ennek a hiteles fordítása).
 • Amennyiben valamelyik fél már elvált, özvegy, vagy nevet változtatott, ennek hivatalos igazolása és ennek hiteles fordítása angolra vagy franciára.

Görögországról

Szantorini

Szantorini egy kör alakú vulkanikus szigetcsoport az Égei-tengeren. Görögország része az ország déli részén, körülbelül 200 km-re Athéntól délkeletre. A Kükládok szigetcsoport legdélebbi tagja.

Szantorini alapvetően egy irdatlan erejű vulkanikus robbanás maradványa, amely megsemmisítette a korabeli településeket az eredetileg egyetlen szigeten és amely a jelenlegi geológiai kaldera kialakulásához vezetett. Látványos szépsége, és az élénk éjszakai élet a szigetet Európa egyik legvonzóbb turisztikai célpontjává tették.

Az óriási, 12-szer 7 km méretű, nagyjából téglalap alakú központi lagúnát három oldalról 300 m magas, meredek sziklaszirtek veszik körül. A sziget a szirtektől lankásan ereszkedik az Égei-tengerbe.

A Dél-Égei Vulkanikus Ív vulkanikusan legaktívabb középpontja, bár mai maradványa egy legnagyobbrészt vízzel borított kaldera. A vulkáni ív kb. 500 km hosszú és 30–40 km széles. A terület vulkanikus aktivitása kb. 3-4 millió éve kezdődött, Théráé azonban csak kb. 2 millió éve, az Akrotirit körülvevő kürtőkből eredő daciticus láva kiemelkedésével. A Santorini nevet, mely Szent Irénre utal, a Latin Császárság idején, a 13. században kapta.

A szigeten bolygónk egyik legnagyobb vulkánkitörése: a Minószi kitörés (melyet néha Thérai kitörésnek is neveznek) 3600 évvel ezelőtt, a Minószi civilizáció csúcspontján következett be. A kitörés egy több száz méter vastag vulkáni hamu-üledékkel körülvett óriási kalderát hagyott hátra és a kiváltott cunami-val közvetett módon hozzájárulhatott a 110 km-re délre fekvő Kréta szigetén a Minószi civilizáció összeomlásához. Egy másik népszerű elmélet szerint a Thérai kitörés a forrása Atlantisz legendájának.

A sziget ma Európa egyik legismertebb és legfrekventáltabb turisztikai célpontja. Nevezték a világ 7 csodája közé.

Nyáron, júniustól augusztus végéig több, mint egymillió turista látogat a szigetre, többségük hatalmas óceánjáró hajóval.

Ezen hajók többsége a főváros, Fira alatt áll meg, onnan vagy szamárháton, felvonóval vagy gyalogosan, majd 600 lépcsőfok megmászásával jutnak.

A főváros Fira bővelkedik jobbnál jobb éttermekben, szállodákban, a legolcsóbbtól a luxus kategóriáig, mindenki találhat a pénztárcájának megfelelőt. Ha beülünk egy étterembe, biztosak lehetünk benne, hogy az étel, amit felszolgálnak kitűnő minőségű. Érdemes, sőt, szinte kötelező kipróbálni egy kalderaparti éttermet, garantáltan felejthetetlen élmény a naplemente közben elköltött vacsora.

Fontosabb városai: Fíra (Thira) Oia, Kamari, Perissa.

A szigeten terem a fehér padlizsán, a fáva bab, az aprószemű paradicsom és a katsouni nevű uborka, illetve világhírűek a borai.

A sziget jellegzetessége az Assyrtiko nevű bor. A szőlőt a szigeten folyamatosan fújó szél miatt a földön, kosár alakba fonva növesztik. A bor jellegzetes ízét a vulkanikus kőzet adja. Fontosabb borászatai: Santo Wines, Vinsanto, Volcan Wines, Boutari Wines, Canava S.A., Halaris Winery. Többségükben látogatást is tehetünk.

A szigeten lévő Profitis Ilias (Illés próféta) hegyre egy szerpentines út vezet fel, amin gyalog vagy lóháton lehet közlekedni.

A szigeten a közelmúltban átadták Vlichada kikötőjét is, amely kisebb hajóknak, vitorlásoknak nyújt kikötési lehetőséget. Ennek a kikötőnek mélysége viszont mindössze 4 méter. A közeljövőben terveznek egy másik kikötőt is a reptér közelébe, mivel a jelenlegi 2 nagy kikötő túl forgalmas a nyári hónapokban.

A szigetnek a nagy számban érkező turisták miatt komoly környezeti problémái vannak. Problémát jelent nyáron az ivóvíz-ellátás, ezt kiküszöbölendő Oia mellett építettek egy teljesen digitális működésű víztisztító telepet és egy másikat is terveznek a sziget többi városának ellátására, így nem méregdrágán, tankerekkel kell a szigetre szállíttatni az ivóvizet. (A munkálatokat az Európai Unió támogatja) A hulladékokat égetőbe fogják szállítani: 2008 októberében hatalmas szelektív hulladékgyűjtési kampány kezdődött a szigeten.

Hatalmas veszélyt rejt magában az, hogy a 2007 áprilisában, a kalderában elsüllyedt Sea Diamond nevű óceánjáró jelenleg is hullámsírjában fekszik. Kiemelésére nemzetközi aláírásgyűjtést is szerveztek, mindeddig haszontalanul.

Míkonosz

Míkonosz ma felkapott turistaparadicsom. Nem csak a görögök, de a külföldiek is előszeretettel látogatják a szigetet pezsgő éjszakai élete miatt. Emellett a kristálytiszta víz, a homokos tengerpartok és a kitűnő szörfölési lehetőségek is vonzzák ide a látogatókat. Nem egy helyen szokványos a meztelen fürdőzés. Sok nemzetközi híresség is itt tölti nyaralását. A szabadság vonzza a homoszexuális turistákat is.

Az utóbbi időben felerősödött a villaépítési láz, ezért a hatóságok bevezettek egy szabályozást, amely szerint minden újonnan épített épületnek meg kell felelnie a kükládi stíluskódnak.

Míkonosz városának híressége Petrosz, az öreg pelikán, aki lassan a sziget szimbólumává lépett elő.

Látnivalók

 • XVI. századból való szélmalmok.
 • Kis Velence: olaszos stílusú loggiák, amelyek közvetlenül a tengerre néznek.
 • A szomszédos Délosz szigete, amelyet teljes egészében muzeális értékűnek nyilvánítottak.

Árak

Az árakat egyéni igényeknek megfelelően alakítjuk, így kérlek, küldjél egy e-mail-t!

Ajánlatkérés