Esküvő külföldön, a tökéletes megoldás!

esküvő külföldön árak információk
esküvő külföldön

Esküvő Máltán

Miért házasodjatok Máltán?

Málta, a Földközi tenger gyöngyszeme, egy egzotikus, pici sziget, ahol a történelem és a romantika találkozik. Luxus szállodák, homokos vagy sziklás strandok, romantikus éttermek, ókori városok várják a házasodni vágyókat.
Máltáról mindenkinek a világhírű emlékhelyek, a johannita lovagrend szimbólumai, és a kristálytiszta tenger jut eszébe. Legyél Te is a történelem részese, házasodjál a világhírű emlékek közvetlen közelében, egy gyönyörű kastélyban, vagy egy romantikus étterem teraszán, a tengerrel a háttérben!
Az esküvő után a wellness szállodákban a pihenés, kényeztetés vár Benneteket, magyar idegenvezetéses fakultatív programok, akár Szicília meglátogatása 1 nap alatt, illetve búvárkodás Máltán.

Az esküvő és a nászút minden pillanata, apró részlete gondos előkészítést, tervezést igényel, a lehetőségek teljes mértékben a Ti igényeitek szerint alakíthatóak, ebben segítenék én Nektek:

  • Gyors ügyintézést biztosítok.
  • Elfogadható árak mind a szállást, mind az esküvői költségeit illetően.
  • Sok-sok elégedett pár esküvőjét szerveztem már külföldön.

További részletekért hívjatok, írjatok!

Pintér Zsófia
Utazási irodavezető, esküvőszervező
info@eskuvokulfoldon.com
06-30-2973482

Szükséges dokumentumok

  • Születési anyakönyvi kivonat, 6 hónapnál nem régebbi, háromnyelvű.
  • Utazástól számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél.
  • Tanúsítvány (családi állapot igazolása, és ennek a hiteles fordítása).
  • Amennyiben valamelyik fél már elvált, özvegy, vagy nevet változtatott, ennek hivatalos igazolása és ennek hiteles fordítása.

Az esküvő hivatalos, a házassági anyakönyvi kivonatot hitelesíttetni kell itthon.

Máltáról

Málta Afrika és Szicília között, kb. félúton emelkedik ki a Földközi-tengerből. A fősziget leghosszabb kiterjedése 60 kilométer, szélessége 30 kilométer. Gozo 40 kilométer hosszú és 16 kilométer széles, míg Comino egy parányi, gyönyörű sziget, azúrkék tengerrel körbevéve. Szicília kb. 120 kilométerre, Tunézia partjai pedig kb. 300 kilométerre van Máltától, Szicíliára komppal egynapos kirándulás keretén belül át lehet látogatni. Máltának eléggé sík a domborzata, a legmagasabb pontja, a Dingly Cliffs, ez mindössze 250 méter. A sziget nagy része kopár, zöld növényzet a klíma miatt leginkább tavasszal látható Máltán. Mediterrán éghajlatával Máltán a nyár forró és száraz, a tél enyhe. A napsütéses napok száma 300 fölött van.

Általános tudnivalók

Az évi több mint 1 millió turistát a sziget több mint 7000 éves történelme, a szinte egész évben szikrázó napsütés és a kristálytiszta víz méltán vonzza.
Stratégiailag fontos elhelyezkedése miatt a történelem több hódítója is átvonult a szigeten s hagyott itt máig is fellelhető emlékeket maga után, ezért aki idelátogat, egyedülálló élményben részesül. Málta szigete olyan, mint egy hatalmas szabadtéri múzeum. Számos katedrális, erődítmény emlékeztet a Szt. János rendi lovagok korára, akik a sziget mai arculatát alakították ki a XVI. Sz. folyamán. Az ő nevükhöz fűződik a sziget mai fővárosának, Vallettának és a Nagykikötő másik oldalán lévő Három Város néven ismert településeknek a megépítése.
A sportolást kedvelőknek is bőven akad itt választási lehetőségük: golf, tenisz, lovaglás, kalandsportok és persze a vízi sportok bő választéka, a vitorlázástól a szörfözésig. Alapvetően sziklás tengerparti szakaszait itt-ott homokos öblök tarkítják. A szigetcsoport a búvárok paradicsoma is. Gozo szigetének kék lagúnája türkizszínű vizével, számos fürdőhelyével ideális cél egy egynapos kirándulásra.
Ha szeret jókat enni, akkor nem fog csalódni, mert Málta vendéglői a hazai konyhát a legjobb nemzetközi ételekkel ötvözik.

Nyáron a máltaiak közül sokan sziesztáznak kora délután, a legnagyobb hőség idején, ezért sok üzlet is bezár. A nyári estéken pezsgő élet van az utcákon, sétányokon, partokon, a kisgyermekes családok is késő estig kint vannak az utcákon.

Máltán az életszínvonal nagyon jó, kényelmesen élnek, és az ország húzóágazatában, a turizmusban, jelentős részben külföldiekkel végeztetik el a munkát, nagyon sok magyar is dolgozik a szigeten.

Éghajlat

Málta éghajlata mediterrán, forró, száraz nyárral és enyhe, csapadékos téllel.

Nyelv

máltai (hivatalos) 90,2 %, angol (hivatalos) 6 %, többnyelvű 3 %, egyéb 0,8 %

Fizetőeszköz

Euró

Vallás

római katolikus (98%)

Beutazás/ tartózkodás

Az EU tagállamainak állampolgárai érvényes úti okmány - személyi igazolvány vagy útlevél - birtokában utazhatnak be Málta területére.

Utazás autóval

Az úthálózat sűrű, de nem mindenhol jó minőségű, sok helyen építkezés van. Bal oldali közlekedés van, jobb kézszabály, de balra tarts! A helyi vezetés eléggé sajátos stílusú, javasoljuk, csak azok vállalkozzanak erre, akik biztosan vállalják a másik oldali közlekedés sajátosságait, és a mediterrán temperamentumot.

Utazás busszal

Málta és Gozo szigetén minden nagyobb turistaközpont megközelíthető tömegközlekedéssel. Közvetlen járatok indulnak éjszaka is - elsősorban Valettából - a sziget bármelyik pontjára. A buszközlekedés rendkívül fejlett és hatékony, modern buszokkal. Az utazási idő rövid, általában 25-30 perc, de a legtávolabbi pont elérése sem tart tovább 50 percnél.
A szokásos jegyek mellett választhatunk egy vagy több napos bérleteket is, melyek korlátlan utazásra jogosítanak.

Utazás komppal

Málta és Gozo között menetrend szerinti komp szállítja az utasokat, a járatok általában 30-45 percenként indulnak, az időjárási viszonyoktól függetlenül. A a kompút hossza körülbelül 30 percig tart. Rendszeres hajójáratok közlekednek a szigetek és Comino között is. Tradicionális ún. "dghajsa" vízi taxi is közlekedik Grand Harborban.

Utazás repülővel

Budapestről közvetlen repülőjárat indul Máltára, az utazás körülbelül két órát vesz igénybe. A máltai nemzetközi repülőtérről busszal, taxival és reptéri transzferrel is el lehet jutni Valettába, ami körülbelül 10 km-re található.

Árak

Az árakat egyéni igényeknek megfelelően alakítjuk, így kérlek, küldjél egy e-mail-t!

Ajánlatkérés