Esküvő külföldön, a tökéletes megoldás!

esküvő külföldön árak információk
esküvő külföldön

Esküvő Toszkánában

Miért házasodjatok Toszkánában?

Gyönyörű környezet, kocsival, repülővel könnyen megközelíthető, akár családtagoknak is, szállást könnyű biztosítani több ember számára is akár.

Polgári esküvőt a városháza épületében lehet tartani. Különleges esetben kastélyban, villában is lehet tartani, de előre kell jelezni.

Egyházi esküvőt vagy felszentelt és a Vatikán által jóváhagyott templomban lehet tartani, vagy olyan kápolnában, amely erre alkalmas és a kiválasztott pap is elfogadja.

Van lehetőség szimbolikus esküvőre is, ezt gyakorlatilag bárhol lehet tartani.

Szükséges dokumentumok

  • Születési anyakönyvi kivonat, 6 hónapnál nem régebbi, háromnyelvű.
  • Utazástól számított legalább 6 hónapig érvényes útlevél.
  • Tanúsítvány (családi állapot igazolása, és ennek a hiteles fordítása).
  • Amennyiben valamelyik fél már elvált, özvegy, vagy nevet változtatott, ennek hivatalos igazolása és ennek hiteles fordítása.

Az esküvő hivatalos, a házassági anyakönyvi kivonatot hitelesíttetni kell itthon.

Toszkánáról

Toszkána Észak-Olaszország közigazgatási régiója; nyugaton a Tirrén-tenger irányában helyezkedik el. Északnyugat felé Liguria, északon Emilia–Romagna, keleten Marche és Umbria, délen Lazio határolja. Közigazgatási székhelye: Firenze.

Toszkána fővárosa Firenze, és az egyik legfontosabb kulturális központ Olaszországban. Nevezetességei közé tartoznak a Santa Maria del Fiore katedrális, a hatalmas kupola, a San Giovanni keresztelőkápolna, a Palazzo Pitti és a Ponte Vecchio híres festmény- és szobor gyűjteményei. A Neptun szobor mellett található a Palazzo Vecchio, Firenze városháza. Firenze a turisták egyik legkedveltebb úticélja. A város látogatása több napot vesz igénybe, ezért ajánlatos több napos kirándulást tervezni.

Toszkána régiójához több sziget is tartozik (Arcipelago toscano), ezek nagyrészt Livorno megye, kisebb részben Grosseto megye részét képezik.

Éghajlat

Mivel Toszkána az Appenninnek völgyeiben terül el, a hegyvonulat védi az északi szelek elől. A Tirrén part meleg mediterrán klímát ad neki. A magasabb hegyek, a völgyek, amelyek északnyugatról délkeleti irányba metszik, és a domborzat fokozatos emelkedése számos eltérő mikroklímát alkot.

Toszkána az olasz reneszánsz szülőföldje, kiemelkedő alkotásokkal az építészet, festészet és szobrászat területén.

Az etruszk időszakból az egész régióban igen értékes kincsekre bukkanhatunk. Ősi települések falai, templomok, tornyok, síremlékek tanúskodnak a kultúra egykori gazdagságáról Fiésole, Cortona, Chiusi, Volterra, Pupolonia,Vetulonia, Sovana területén.

Kevesebb emlék maradt fenn a római korból: Cosa falai Ansedonia mellett, Pisa thermái, Luni, Lucca és Arezzo amfiteátrumai, Volterra arénája és thermái, Fiésole temploma illetve színháza és fürdője.

Világörökségi helyszínek

  • Firenze történelmi belvárosa
  • Pisa, Dóm tér
  • a Val d'Orcia (Orcia-völgy)
  • Siena történelmi belvárosa
  • Pienza történelmi belvárosa
  • San Gimignano történelmi belvárosa

Kulturális turizmus

A mesés szépségű táj, a Földközi-tenger partvidéke, a számos történelmi és művészettörténeti látnivalóban bővelkedő város, - mint Firenze, Siena, Lucca, Pisa, San Gimignano, Cortona, Volterra – egész évben vonzóvá teszik Toszkánát a turisták számára.

Üdülőturizmus

Tengerpartja 330 km-en homokos strandokkal és enyhe klímával csábítja a fürdőzni vágyó vendégek sokaságát, néhány jellegzetes üdülőtetelepülése: Marina di Massa, Marina di Pietrasanta, Marina di Cécina, Follónica, Punta Ala, Principina a Mare, illetve kedvelt úticél még Elba szigete.

Falusi turizmus - apartmanházak

Az ország agroturisztikai létesítményeinek 20%-a e tartományban található (2001-es adat). A tartomány egyik jellegzetessége hogy szinte minden dombon áll egy kisebb vagy nagyobb kőház, vagyis tanyaféle. Ezek nagy részét felújították meghagyva a rusztikus fagerendákat, kőfalakat és szépen gondozott kertjében ma már medencével várja az üdülni vágyókat. Ideális minden korosztálynak, a természet közelsége miatt igazi pihenést jelent a városnéző túrákról visszatérőknek is. Aki ilyen helyen szeretne megszállni, keresgélhet a www.toszkanamania.hu szállásajánlatai között. A kis falvakban szinte ismerősként üdvözölnek mindenkit és meg lehet kóstolni a helyi finomságokat, olívaolajat, bort.

Árak

Az árakat egyéni igényeknek megfelelően alakítjuk, így kérlek, küldjél egy e-mail-t!

Ajánlatkérés